Vijesti

9A7P young YL operatorNakon ljetnih radioamaterskih aktivnosti najmlađih a i onih starijih, ponovo kreće tečaj za radioamaterskog operatora P razreda za djecu i mlade - voditelj radionica uz povremenu asistenciju ostalih iskusnih članova kluba biti će i ovoga puta Mirko Jurman, 9A6KX te se  za sva pitanja i prijave za tečaj možete prijaviti na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. - iako je tečaj namjenjen prvenstveno mladima svi stariji zainteresirani polaznici mogu nam se slobodno javiti.

Tečaj ima za cilj uvesti mlade u svijet radiokomunikacija i radioamaterezima, obučiti ih za polaganje ispita radioamaterskog operatora P razreda te za prve veze preko radiovalova i radioamaterska natjecanja. Uz tečaj planiraju se i radionice praktične nastave na koje se pozivaju i svi oni koji su već položili radioamaterski ispit - tečaj i radionice održavati će se u posljepodnevnim satima u prostorijama Radio Kluba Pazin prema dogovoru, uz odlaske na natejcanja na lokacije u Kašteliru i Tićanu.

Nakon dvogodišnje pauze, od 13. do 15. svibnja 2022. ponovno je održan Pazinski radioamaterski vikend u kojem je sudjelovalo 16 mladih radioamatera, polaznika viših razreda osnovne škole te srednje škole iz Splita, Kaštel Gomilice, Zadra i Pazina.

Poštovani članovi,

Pozivamo Vas na Redovnu skupštinu Radiokluba ''Pazin'' koja će se održati 26. siječnja 2022. s početkom u 18:30 u prostorijama Kluba na adresi M.B.Rašana 2/4. Također moguće je i online sudjelovanje na sjednici uz prethodnu najavu.

pazinski radioamaterski vikend 2017 20180225 1964919211Hrvatski radioamaterski savez u suradnji s izvršnim organizatorom Radioklubom “Pazin” iz Pazina, od 13. svibnja do 15. svibnja 2022. godine organizira kamp za mlade pod nazivom „Pazinski radioamaterski vikend za djecu i mlade 2022“. Kamp je namijenjen mladima viših razreda osnovne škole te srednjoškolcima koji žele upoznati radioamaterizam i tehničku kulturu, te onima koji već imaju iskustvo ali žele proširiti svoja znanja.

 

 Prijave se primaju do 06.05.2022.

 Program kampa preuzmite OVDJE.

 Prijavnicu preuzmite OVDJE.

Dana 29. ožujka 2021. godine potpisani su ugovori između Grada Pazina i Radiokluba Pazin. Grad Pazin je u sklopu Javnog natječaja  za financiranje programa/projekata/manifestacija organizacija civilnog društva od interesa za opće dobro iz proračuna Grada Pazina u 2021. Radioklubu Pazin odobrio financijska sredstva u iznosu od 19.000 kuna kao pomoć u organizaciji programa i projekta. Za program redovnog rada odobrena su novčana sredstva u iznosu 12.000 kuna, dok je za projekt RKPedu – projekt besplatnih edukacija i radionica u tehničkoj kulturi odobreno 7.000 kuna. Dodijeljena novčana sredstva će uvelike pomoći u ostvarivanju ciljeva programa i projekta.

Izvor fotografije: pazin.hr

Potkategorije

Amaterska Radio Goniometrija

Sateliti i satelitske komunikacije
Joomla templates by a4joomla