Neprekidnim povezivanjem radiotehnike s elektronikom i informatikom, članovi Radiokluba Pazin često prate svjetske radioamaterske trendove, ali i inoviraju na svojem području. Jedan od prvih takvih projekata bio je slaganje prvog računala u Pazinu baziranog na mikroprocesoru Z80.
U novije vrijeme sve je veći naglasak na digitalnim komunikacijama, pa su i članovi Radiokluba Pazin krenuli u tom smjeru, postavljanjem EchoLink čvora u Istri, koji je povezivao repetitor R4 (smješten na Učki) s internetom, omogućavajući time radioamaterima cijelog svijeta razgovor s kolegama radioamaterima u Istri, čak i kada veze na radiovalovima nisu moguće.
Također, tu je i PazinWireless, projekt koji svim građanima Pazina omogućava besplatno povezivanje u bežičnu mrežu i korištenje svih njenih resursa. Danas projekt broji gotovo stotinjak korisnika i dobro je prihvaćen u lokalnoj zajednici.
Kontaktom s astronautom na Međunarnodnoj svemirskoj postaji, Radioklub Pazin postao je prvi radioklub iz zemlje van Europske unije kojemu je ovo pošlo za rukom. Dvogodišnja priprema urodila je plodom u travnju 2008. godine kada je šest školaraca iz Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin postavilo desetak pitanja astronautu Garriettu Reismanu.