Hrvatski radioamaterski savez u suradnji s izvršnim organizatorom radioklubom "Pazin" iz Pazina, od 23. rujna do 25. rujna 2016. godine po prvi je puta organizirao kamp za mlade pod nazivom "Pazinski radioamaterski vikend za djecu i mlade 2016.". Kamp je namijenjen mladima viših razreda osnovne škole koji žele upoznati radioamaterizam i tehničku kulturu, te onima koji već imaju iskustvo ali žele proširiti svoja znanja. Detaljan program kampa možete pogledati ovdje. Za sudjelovanje na kampu trebalo je popuniti prijavnicu i dostaviti je u ured HRS-a do 19.rujna 2016. godine.

Polaznici kampa, 10 mladih djevojaka i momaka iz Pazina i Zadra, pod vodstvom trojice mentora kroz tri dana su općenito upoznali radioamaterski svijet, a detaljnije su obradili dvije teme: radiooperator i amaterska radiogoniometrija.

Po završetku polaznici su pristupili ispitu znanja, nakon čega su im svečano uručene diplome za uspješno sudjelovanje u kampu. Predavanja i prezentacije održavale su se u prostorijama Radiokluba „Pazin“ i Društvenog Centra „Veli Jože“ Pazin, dok su praktični dio polaznici odrađivali na terenima u Tićanu i Bertošima. Osim predavanja i radionica učenicima su organizirani i zabavni sadržaji poput kvizova, računalnih igraonica, tjelovježbe, razgledavanja starog dijela grada Pazina i projekcija radioamaterskih filmova s raznih ekspedicija i događanja kako bi im održali koncentraciju za učenje i rad. Cjelovite izvješće o prvom radioamaterskom kampu u Pazinu možete pogledate ovdje.

Kamp2016 2