ARG

wyac 2018Svjetsko prvenstvo u radioorijentaciji za mlade održalo se u razdoblju 30.06. do 04.07.2018. godine u Češkoj Republici, u gradiću Doxy smještenom cca. 120 km od Praga.

arg zagreb 2018Članovi Radiokluba Pazin vratili su se s medaljama kući s natjecanja u amaterskoj radiogoniometriji koje se 5. svibnja održalo u Zagrebu. Iako je kiša dobro natopila teren prije samog natjecanja i većini otežala potragu za lisicama, to za Pazince nije bio problem. Marina Udovičić je u kategoriji Ž16 osvojila prvo mjesto, Kristijan Valečić i Andrea Drndić su u seniorskoj M21 ekipi osvojili drugo i treće mjesto, dok je Dominik Anđelini završio dvije minute izvan vremena. Ekipno se Radioklub Pazin plasirao na četvrto mjesto. Natjecanje se održalo na 144 MHz, u spomen parku Dotršćina u organizaciji Zagrebačkog radioamaterskog saveza.

 

Borba do posljednje sekunde vodila se na terenu između Zarečja, Pazinskih novaki i Brhaja među radioklubovima iz Pazina i Kaštel Gomilice u popularnom „lovu na lisice“, odnosno Amaterskoj radiogoniometriji. Nestrpljivo se čekao natjecatelj iz Radiokluba Kaštilac koji je trebao doći na cilj sa pronađene sve tri „lisice“ u kategoriji juniora kako bi preoteli prvo mjesto Pazincima. Atmosfera je eksplodirala kada se mladi natjecatelj minutu i pol prije isteka vremena pojavio na prilazu cilju, te stigao na sam cilj 56 sekundi prije isteka 140-minutnog vremenskog ograničenja. Nakon što je sustav izbacio rezultat koji je pokazao „samo“ dva pronađena odašiljača pazinsko slavlje moglo je početi.

Pazinska ekipa bila je u minimalnom vodstvu i nakon prvog dana. Zahtjevan teren i mudro postavljeni odašiljači zbunili su mnoge te je svaki pronađeni odašiljač bio vrlo vrijedan. U tim uvjetima najbolje su se snašli stariji i iskusniji natjecatelji. Drugi dan je i mlađima sve sjelo na svoje mjesto te su ostvareni respektabilniji rezultati.

 

il2018 1Radioamateri željni sportskog nadmetanja okupili su se 21. i 22. travnja u Pazinu, gdje se održala Istarska lisica 2018, natjecanje u amaterskoj goniometriji (traženju sakrivenih odašiljača). Četrdesetak se natjecatelja, većinom školaraca, odvažilo po izrazito vrućem vremenu za ovo doba godine krenuti u potragu za 5 sakrivenih odašiljača na terenu sjeverno od Pazina, sa ciljem u Zarečju.

ardf lisicaRadioklub "Pazin" vas poziva na ugodno sportsko-rekreativno druženje u prirodi, uz prigodni i zabavni program.

Radioklub „Pazin“ 22. i 23. travnja 2017. organizira natjecanje u Amaterskoj Radio-goniometriji „Istarska lisica“ 2017. To je popularni radioamaterski sport, znan i kao „Lov na lisice“. Najlakše ga je opisati kao vrstu orijentacijskog trčanja u prirodi, uz dodatak traženja sakrivenih odašiljača pomoću prijemnika-goniometra, uz pomoć topografske karte i kompasa. Samo natjecanje će se odvijati u blizini Pazina. Natjecanje je odobreno od strane Hrvatskog Radioamaterskog Saveza, te se kao takvo boduje za Državno prvenstvo.

Joomla templates by a4joomla