WWYC

ImageNakon Hrvatske 2004., Poljske 2005., Srbije 2006. nastavlja se već tradicionalno okupljanje mladih radioamatera - WorldWide Young Contesters Meeting, ovog mjeseca točnije od 9. do 13. kolovoza u Njemačkoj prijedstolnici tehnologije Minhenu. Pazinski će radioamateri i po četvrti puta biti prisutni na tom susretu na kojemu će kao i inače biti obilje zabave, radioamaterskih sadržaja, novih iskustava i nezaboravnih trenutaka. U programu se i ove godine nalaze zanimljive prezentacije, moći će se polagati ispiti za radioamaterske licence, upoznati nove ljude, vidjeti zanimljiva mjesta i sve čari bavarske kulture, okušati u zanimljivim radioamaterskim igrama, aktivirati se sa posebnom pozivnom oznakom DA0WWYC te sudjelovati u Worked All Europe natjecanju. Ekipa Kluba prijavila se u sastavu Igor (9A3AXX), Marko (9A6NCM), Hrle (9A6XX)  te Marko (9A8MM). Dakle, vidimo se u Minhenu!

Više informacija:
http://wwyc.oe8ydq.com 
ImageNedugo nakon Španjolske i Brazila dečki, a ovoga puta i cure iz Radiokluba Pazin kreću u nove međonarodne pohode i projekte. Ovoga puta to će biti u susjednoj Srbiji, točnije u Novom Sadu gdje će sedmeročlana ekipa u sastavu Marko, Siro, Češko, Hrle, Bobo te YLke Ines i Ranka, sudjelovati na 3. susretu mladih radioamatera od 9. do 14. kolovoza. Sjetimo se prvi takav susret organiziran je u Pazinu 2004. godine, zatim prošle godine u Poljskoj, a ove godine u Novom Sadu. Pazinci će se na susretu predstaviti sa nekoliko prezentacija, ali i drugih programa koje su pripremili. Sve u svemu, treći veliki projekt za jednu od najuspješnijih godina Radiokluba. Više o susretu moći ćete čitati tijekom našeg putovanja.

ImageI 2 mjeseca nakon radioamaterskog susreta u Poljskoj doživljaji se prepričavaju, slike se prikupljaju. Tako nove još neviđene slike ugledale su svjetlo dana - jednu galeriju takvih slika sastavili su momci iz Njemačke! Sadržaj galerije nije namjenjen maloljetnim osobama, te osobama osjetljive naravi - ovo je tek djelić zabave Poljskog i mladenačkog radioamaterskog noćnog života. Slike možete pogledati na http://halbwelle.net/test/wwyc/.

 

 

ImageZa mlade radioamatere, pogotovo one koji se bave radioamaterskim natjecanjima, WWYC Meeting - susret mladih radioamatera natjecatelja, predstavlja događaj godine. Ove, 2006. godine biti će to treći takav susret, ovoga puta u Novom Sadu od 9. do 14. kolovoza. U 5 dana druženja kroz prezentacije, radioaktivnosti, natjecanja, izlete i druženja očekuje se više od 50 radioamatera iz 10ak zemalja, te naravno dobra zabava, uz pristupačne cijene! I članovi Radiokluba "Pazin" koji su organizirali prvi takav susret 2004. godine u Pazinu neće zaobići ovaj događaj. Što još reći nego, vidimo se u kolovozu u Srbiji i Crnoj Gori!

Više informacija:
3. WWYC susret

ImageEvo nas doma, nakon 3820 km i 12ak dana na putu došli smo doma. Momentalno smo svi okupirani sa post-projektnim poslovima, od prepričavanja do pomaganja medijima, skupljanja slika i ostalih svaštarija pa će detaljniji članak o svemu biti na redu za koji dan. Za sada vam ne preostaje drugo nego da prolistate preko 1200 slika, izmedju kojih je i 388 naših slika, a one se nalaze na web stranici:
http://www.sq6tqm.info/component/option,com_zoom/Itemid,/catid,22/
Joomla templates by a4joomla