Manifestacije

U subotu, 8. ožujka, Marko Pernić (9A8MM) i Hrvoje Horvat (9A6XX) iz Radiokluba "Pazin", te Davor Kucelin (9A1UN) iz Radiokluba "Poreč" posjetili su talijanski Montechiari, nedaleko od Brescie, kako bi prisustovali na vrlo zanimljivim predavanjima vezanim uz radioamaterska natjecanja. Naime, osim tradicionalnog radioamaterskog sajma koji se u Montechiari-u održava svakog prvog vikenda ožujka, već se nekoliko godina organiziraju i predavanja za radioamatere koji se bave radioamaterskim natjecanjima. Ove su godine predavači bili iz Italije, Estonije i Španjolske, a predstavljena su zanimljiva iskustva i pristupi u izgradnji vrhunskih natjecateljskih lokacija.

 

zrf jarun logo smallProteklog vikenda na zagrebačkom se Bundeku održavao 15. Zagreb Radio Fest, a uz solidan broj izlagača, poneko predavanje, za pazinsko izaslanstvo najzanimljivije je bilo druženje KV entuzijasta - prvenstveno onih koji se bave natjecanjima. Bilo je zanimljivo vidjeti radioamatere iz  nekoliko respektabilnih natjecateljskih ekipa za jednim stolom (9A1P - Poreč (Pazin), 9A7A - Varaždin, 9A1A - Zagreb), ali i poznate rivale iz BiH (E7DX). Ugodno druženje uz pivo i roštilj hranu je potrajalo... par slika u nastavku...

ImageNa jučer održanim 4. radioamaterskim susretima u Kraljevici, gdje je između ostalog odabran i novi predsjednik Hrvatskog Radioamaterskog Saveza, iz naših se redova ponovno istakao Ante Šikić (9A3BBW) koji je doslovno pomeo konkurenciju u natjecanju u brzoj telegrafiji i zasluženo nošen ovacijama pokupio pehar za prvo mjesto u kategoriji juniora. Ante je još jednom pokazao da ima potencijal, a uz mnogo rada taj bi se potencijal mogao okruniti na nadolazećem Svjetskom prvenstvu u brzoj telegrafiji koje će se u rujnu održati u Bugarskoj. Osim toga, drugo mjesto u kategoriji seniora, iza starog rivala Vedrana Čarapovića (9A7DX), osvojio je također iz redova Radiokluba "Pazin" Hrvoje Horvat (9A6XX), a peto mjesto Marko Pernić (9A8MM). Uz brzu telegrafiju izglasan je novi Predsjednik HRS-a - Zdenko Blažičević (9A2HI), te novi, uglavnom i stari Izvršni Odbor HRSa. Rad HRSa u proteklom razdoblju Skupština je zadovoljno pozdravila, te dala veliku potporu za daljnji rad. Od ostalih zbivanja izdvojili bi odlično predavanje Adama Aličajića (9A4QV), člana Istarskog radioamaterskog kluba iz našeg Pazina, o D-Star i APRS u Hrvatskoj.

PordenoneProteklog je vikenda, prvog u mjesecu svibnju, ekipa Radiokluba Pazin u sastavu Hrvoje (9A6XX), Mirko (9A3BIM) i Marko (9A8MM) posjetila jedan od većih Europskih sajmova elektronike i radioamaterizma koji se održava već četrdesetpeti put u Pordenoneu, Italiji. U usporedbi s proteklim godinama, može se reći da su se organizatori ove godine potrudili malo jasnije odvojiti elektroniku, informatiku, radioamaterizam, te auto akustiku, što posjetiteljima omogućava da lakše i brže pronađu željene štandove i usporede cijene. Iako je ukupno bilo otvoreno 8 hala, radioamateri su zauzeli jednu. Hrvatski radioamaterski savez imao je svoj štand na kojemu su Emir (9A6AA) i Daki (9A2WJ) predstavljali razne programe s naglaskom na hrvatske otoke. Najzapaženiji štandovi bili su svakako oni milanske tvrtke Marcucci s velikim izborom radioamaterske opreme, te onaj HA8UG - Mađarskog proizvođača linearnih pojačala. Kao zaključak posjete, kupljen je potreban elektronički materijal koji će se koristiti u narednim projektima RKP-a.

ImageČlanovi Radiokluba "Pazin" ne miruju. Ovog vikenda aktivni smo na Radioamaterskim susretima Kraljevica u Kraljevici. Osim što smo aktivni u organizaciji susreta o čemu ste već mogli čitati na našim stranicama Ante Šikić danas je došao do svoje prve QRQ pobjede - pobjede u natjecanju brze telegrafije QRQ Kraljevica. U kategoriji do 21 godine osvojio je ukupno prvo mjesto, ostavivši iza sebe Ivana Brkljačića (9A3CIB) i Antu Bogdana (9A3BOB), obojicu članova Radiokluba "Kaštilac". U kategoriji iznad 21 godine nije bilo predstavnika Radiokluba "Pazin" ali se zato odvila prava bitka između dvojice Daruvaraca, u kojoj je Vedran Čarapović (9A7DX) nadmašio Tomislava Sanića (9A5TO). Treći je bio Zlatko Matičić (9A2EU) iz Samobora. Uvjete za Europsko prvenstvo u Pordenonu koje će se održati krajem ovog mjeseca time su ostvarili Vedran Čarapović (9A7DX), Tomislav Sanić (9A5TO) i naš Ante Šikić (9A3BBW).
Joomla templates by a4joomla