KrusevoŽminjac Leon Karačić Kresina, član Radiokluba Pazin, biti će dio Hrvatske reprezentacije koja će od 8. do 10. kolovoza nastupiti u Kruševu na Balkanskom prvenstvu u amaterskoj radiogoniometriji.

Nakon prošlomjesečnog nastupa na Europskom prvenstvu u ARG-u za mlade u Bugarskoj, ovo je drugo veliko natjecanje ovog ljeta. Kako sam kaže, ako ga posluži sreća pa ga zaobiđu pehovi (prošlogodišnji kvar opreme, ovogodišnji propusti u organizaciji u Bugarskoj), mogao bi biti u samom vrhu.

 

ARG repka

Danas je na programu večernji sastanak voditelja reprezentacija na kojem će se reprezentacije upoznati sa programom natjecanja, specifičnostima terena i ostalim uputama o samom natjecanju.

Subota i nedjelja rezervirane su za natjecanja. Ultrakratkovalno u subotu s početkom u 10 sati i kratkovalno u nedjelju s početkom u 9 sati. Osim samih natjecanja planirana je i rasprava o izboru domaćina sljedećeg prvenstva, kao i Hamfest – druženje svih sudionika.

Gjorgje Lazarevski, glavni organizator natjecanja, u pismu sudionicima kazao je kako je sve spremno za vrhunsko natjecanje i dobre trke.