ardf lisicaPazinski lovci na lisice proteklog se su vikenda u mjestu Broćanac natjecali na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u amaterskoj radiogoniometriji „Broćanac 2014“. U konkurenciji sedam radio klubova iz cijele Hrvatske, Radioklub “Pazin” vratio se doma s osvojenim drugim mjestom ukupno.

 

Prvi dan natjecanja bila je subota kada se održalo natjecanje na 144 MHz, dok se u nedjelju odvijalo natjecanje za 3.5 MHz. Za ukupni pojedinačni poredak zbrajali su se predajnici pronađeni u oba dana pri čemu se u slučaju istog broja predajnika gledalo bolje ukupno vrijeme. Tako su prvih pet natjecatelja iz svake kategorije dobivali bodove koji su se zbrajali za ukupni ekipni plasman.

Osmeročlana pazinska ekipa imale je svoje predstavnike u kategorijama M16, M21, M60, M70, W19 i W21.

U kategoriji dječaka mlađih od 16 godina Leon Karačić Kresina prvog je dana osvojio zlato, a drugog dana srebro, a točno obrnuti plasman imao je Andrea Drndić koji je prvi dan osvojio srebro, a drugi dan zlato. U kategoriji seniora natjecali su se Marko Češić, koji je prvog dana bio srebrni, a drugi dan nažalost došao van vremena, i Hrvoje Horvat, koji je prvi dan došao van vremena, a drugi dan osvojio peto mjesto. Zvonimir Makovec u kategoriji M60, drugog je dana došao drugi, dok je Josip Karačić, u kategoriji M70 osvojio zlatnu medalju oba dva dana. 

Djevojke su također postigle zapažene rezultate: Lucija Šćur drugog je dana osvojila zlatnu medalju, a Lea Bertoša prvog je dana bila zlatna, a drugog srebrna.

Radioklubu Pazin ovo je treća godina za redom da osvaja drugo mjesto na državnom natjecanju u ARG-u. Pazinski je tim ovim uspješnim rezultatom završio ovogodišnju ARG sezonu u kojoj je i nakon godinu dana pauze opet organizirano natjecanje „Istarska Lisica“ na području naselja Zarečje, Pazinski Novaki i Brhaji.