Tijekom proteklog vikenda održano je u Kutini Prvenstvo Hrvatske u amaterskoj radio goniometriji – PHARG Kup Moslavine 2012. U konkurenciji deset radio klubova iz cijele Hrvatske, lovci na lisice Radiokluba “Pazin” su osvojili ukupno drugo (3.5 MHz) i treće mjesto (144 MHz) te tako zaključili najuspješniju sezonu na natjecanjima amaterske radio goniometrije u povijesti kluba.

Prvog dana (2. lipnja) u sjeveroistočnom dijelu Kutine održalo se natjecanje na 3.5 MHz. Svih sedam članova RKP-a prvog su dana prikupili bodove te time došli do najboljeg klupskog rezultata u povijesti osvojivši drugo mjesto iza Radiokluba “Nikola Tesla” iz Bjelovara.

 

 

U najmlađoj kategoriji do 14 godina (M14) vodila se je velika bitka jer dvojica najboljih iz cijele sezone odlaze na Europsko prvenstvo mladih u ARG-u koje se održava od 11. do 14. srpnja u Litvi. Leon Kresina Karačić (M14) došao je na državno prvenstvo kao vodeći u sezoni te uz dobar rezultat imao priliku zapečatiti odlazak u Litvu. Leon je prvi dan završio kao treći. Juniorka (Ž19) Lea Šikić osvojila je zlatnu medalju i time postala juniorska državna prvakinja na 3.5 MHz. Seniorke (Ž21) Petra Bertoša i pazinska maratonka Kristina Opatić (kojoj je to bilo prvo natjecanje) osvojile su srebrnu i brončanu medalju. Drugu zlatnu medalju prvog dana za Pazin osvojila je Iva Karačić u kategoriji starijih seniorki (Ž35) te ovu medalju pridodala zlatu s natjecanja u Zagrebu. U kategoriji seniora (M21) u vrlo jakoj konkurenciji braća Antonio i Marko Češić ostvarili su odlične rezultate. Antonio je došao do bronce dok je Marko završio na petom mjestu.

Drugog dana (3. lipnja) natjecalo se na 144 MHz, ali zbog drugih obaveza nije startala Kristina (Ž21) te su zbog ozljeda morali odustati Iva (Ž35) i Antonio (M21). Bilo je i dobrih vijesti, u Kutinu je stigla najtrofejnija pazinska seniorka Lea Bertoša i osvojila srebrnu medalju te je prikupila važne bodove za Pazin skupa sa sestrom Petrom koja je napravila podvig jer ju ozljeda koju je zadobila dan prije nije zaustavila da osvoji treće mjesto. Leon (M14) je nažalost došao izvan dozvoljenog vremena ali unatoč tome očekuje se da bude među prvom dvojicom u svojoj kategoriji te da ode u Litvu kao dio Hrvatske reprezentacije i time predstavlja na Europskom prvenstvu i RKP. Za konačno potvrdu toga treba pričekati i službenu potvrdu Hrvatskog radioamaterskog saveza koja se očekuje u narednih nekoliko dana. Lea (Ž19) je i drugi dan očekivano osvojila i svoju drugu zlatnu medalju i zaključila svoje juniorske godine na najbolji mogući način. Četvrto mjesto na vrlo zahtjevnom terenu osvojio je Marko (M21) i to je njegov najbolji seniorski rezultat.

Kada su se bodovi zbrojili Radioklub “Pazin” je natjecanje na 144 MHz završio na trećem mjestu iza Bjelovara i Kluba radioorijentacije “Antena” Zajednice tehničke kulture Križevci.

U Kutini su podijeljene i medalje za natjecanje u Zagrebu koje je održano 13. svibnja ove godine. Pazin je u Zagrebu ekipno osvojio treće mjesto tako da se iz Kutine u Pazin otišlo s tri pehara i čak trinaest medalja.

Nažalost ove godine nije održano natjecanje u Pazinu, ali ARG sekcija RKP-a je zato vrlo uspješno nastupila na svim natjecanjima. Nadamo se da će se slijedeće godine uspjeti vratiti u kalendar natjecanja “Istarska lisica“ za koju su svi natjecatelji imali riječi hvale. Iako je gotova natjecateljska sezona, RKP planira napraviti ljetno/jesensku ligu ARG-a. Svi zainteresirani se mogu javiti na kontakte Radiokluba “Pazin”: