ardf_lisicaARG je jedinstveni spoj tehnike, sporta, prirode, zabave i druženja. To je radioamaterska sportska disciplina koja spaja tehniku i orijentacijsko trčanje, a zanimljiva je zbog spoja višestrukih znanja i vještina, kao i fizičke spreme. Radioklub Pazin organizira tečaj ARG-a koji počinje u srijedu, 9. ožujka 2011. godine u 19 sati u prostorijama radiokluba, a sastojati će se od dva predavanja i četiri treninga u prirodi.

 

U uvodnom predavanju biti će riječi o povijesti "Lova na lisice". Polaznici će se upoznati i s osnovama Morseovog koda. Također, biti će objašnjen princip natjecanja, korištena oprema i tehnika, kao i svojstva rasprostiranja radiovalova u prirodi. U drugome će se predavanju pažnja posvetiti snalaženju na terenu i čitanju orijentacijskih karti. Učiti će se i pravila natjecanja, a za kraj i korištenju stečenih znanja u odabiru strategije.

Konačno, stečenu će teorijsku podlogu polaznici biti u prilici isprobati i usavršiti kroz seriju od četiri treninga, a najbolji će biti nagrađeni i nastupom na "Istarskoj lisici", natjecanju u organizaciji Radiokluba "Pazin".

Tečaj je besplatan i otvoren za sve uzraste. Dobrodošli!