Radioklub "Pazin" 10. i 11. travnja 2010. godine organizirao je natjecanje u Amaterskoj Radiogoniometriji "Istarska lisica" 2010. Start i cilj natjecanja bili su u blizini sela Hrestenica, dok se samo natjecanje odvijalo u trokutu naselja Bertoši, Češići i Trošti. Natjecanje je odobreno od strane Hrvatskog Radioamaterskog Saveza, te se kao takvo boduje za Državno prvenstvo. Ručak za natjecatelje, kao i podjela nagrada održana je u Konobi Bani. Nakon organizacije istovjetnog natjecanja od 1996. do 1998. godine, te od 2007. godine do danas, ovo je sedmo natjecanje u organizaciji Radiokluba "Pazin".


U subotu je startu pristupilo 60 natjecatelja kroz 10 kategorija, dok je u nedjelju nastupilo 46 natjecatelja. Polovina je mlađih od 19 godina, što pak daje vjeru u jednu stabilnu budućnost ove grane Radioamaterizma. Osim domaćina iz Pazina i susjeda iz Radiokluba "Arena" Pula, sudjelovale su i ekipe iz Murskog Središća, Bjelovara, Čakovca, Zagreba, Ludbrega, Križevaca i Kaštel Gomilice. Konstantna prijetnja kišom malo je začinila samo natjecanje, no nekoliko kapi palih u nedjelju nije naštetilo organizaciji, ali ni natjecateljima.

Nakon prvog natjecateljskog dana, domaćini su bili i više nego zadovoljni. Zlato i srebro koje su osvojile Lea Bertoša i Martina Hek kod seniorki, te peto mjesto koje su osvojili Lea Šikić kod juniorki i Ranko Grkovića kod seniora, plasirali su Radioklub "Pazin" na visoko četvrto mjesto u kategoriji ekipa. Ukupno, najbolji su bili članovi Radiokluba "Arena" iz Pule, čiji je član Stefan Weidlich pobijedio u konkurenciji seniora. Subotnju su večer radioamateri proveli u druženju u prostorijama Radiokluba "Pazin", nakon čega su otišli na odmor prije nedjeljnog napornog dana.

Nedjeljno je natjecanje počelo u 11 sati, sat ranije od subote. Zbog organizacijskih obaveza Radioklub "Pazin" drugi je dan imao samo jednu natjecateljicu, te nije postigao toliko puno bodova u ekipnom dijelu natjecanja i ukupno je pao na 8. mjesto. No još jedna medalja, ovog puta srebro koje je osvojila Lea Bertoša, obradovalo je domaće. Prvo mjesto kod seniorki ovog puta odnijela je Željka Krupka iz RK "Nikola Tesla" iz Bjelovara. Kod seniora, pobjedu je ponovno ostvario mladi Stefan Weidlich iz RK "Arena" Pula. Drugog je dana ekipa s najviše bodova bila ona Radiokluba "Međimurje" iz Murskog Središća, ali je ukupno vodstvo zadržao Radioklub "Arena" iz Pule.

Uz mnoge pohvale organizatorima na natjecanju bez propusta i problema, gosti su se uputili svojim matičnim klubovima.

Radioklub "Pazin" u organizaciji su potpomogli i veliko im hvala:
Advent d.o.o.
Crveni križ Istarske županije
Ferenčić obrt, Pazin
Grad Pazin
ICE grupa
Klub Mladih Pazin
Marion d.o.o.
Mljekara Latus d.o.o.
NK Pazinka
OI Huhober
Pisinium d.o.o.
Reginex d.o.o.
SPK Hiperaktiv

 

Rezultati: http://www.rkp.hr/active/images/stories/cesko/Istarska_lisica_2010_rezultati.pdf

e-Diplome: http://www.rkp.hr/active/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=108

Galerija fotografija: http://www.rkp.hr/active/index.php?option=com_joomgallery&func=viewcategory&catid=96&Itemid=103

Facebook događaj: http://www.facebook.com/?ref=logo#!/event.php?eid=370968167349&ref=ss

Izvještaji u medijima: http://www.rkp.hr/active/index.php?option=com_docman&task=cat_view&gid=94&Itemid=62