ImageHrvatski radioamaterski savez organizira ljetnu školu radioorijentacije za mlade tehničare u Hrvatskom olimpijskom centru Bjelolasica. Ljetna škola koja traje od 6. pa sve do 15. srpnja namijenjena je isključivo učenicima 5. do 8. razreda osnovne škole.


Što je radioorijentacija?
Radio orijentacija je sportsko-tehnička disciplina u kojoj natjecatelji primjenjuju znanja iz radiotehnike i topografije u svrhu pronalaženja radijskih odašiljača uz pomoć zemljovida i radiogoniometra. Natjecanje se odvija na pošumljenom terenu, na kojem je razmješteno 3 do 5 radijskih odašiljača. Cilj natjecanja je pronaći što više odašiljača u što kraćem vremenu.
Sudjelovanje na natjecanjima omogućuje upoznavanje novih krajeva i druženje s vršnjacima iz svih dijelova Hrvatske, Europe i svijeta.


Program radio orijentacije:
- osnove radio orijentacije
- orijentacija pomoću zemljovida
- rukovanje radiogoniometrom
- pravila natjecanja
- praktične vježbe
Osim obaveznog programa prema nastavnom planu i programu „Ljetne škole radioorijentacije“ klinci će imati priliku učiti i o digitalnoj fotografiji, izradi web stranica, preživljavanju u prirodi, ali i dobro se zabaviti kroz razne sportske i zabavno-edukativne radionice, večernje zabave i slično.

U ljetnom kampu sudjelovat će i četiri predstavnika i jedna predstavnica Radiokluba Pazin. Teo 9a3bed, Edi 9a3ber, Ante 9a3bbw, Enzo 9a3bge i Lea 9a3bly braniti će boje Pazina i usput nadamo se dobro se zabaviti.

Image