Image Ovu su subotu (21.5.) i službeno proglašeni rezultati i podjeljene nagrade za međunarodna natjecanja Alpe Adria VHF i UHF - u natjecanju je sudjelovalo oko 1000 europskih radioamatera od čega je 300 završilo u plasmanu kroz 8 kategorija - najuspješniji su bili talijani i slovenci. Ono što je Radioklubu "Pazin" bilo posebno važno bili su razgovori o kandidaturi Pazina za održavanje svjetskog prvenstva u broj telegrafiji 2007.


A ovako o nama pišu u Glasu Istre (autor: Petra Pekica):

PAZIN - Prekjučer su u organizaciji Hrvatskog radioamaterskog saveza i Radiokluba »Pazin« u Pazinu proglašeni pobjednici i podijeljene nagrade Alpe Adria VHF/UHF natjecanja za 2004. godinu. Riječ je o međunarodnom radioamaterskom natjecanju u kojem sudjeluju radioamateri iz Italije, Hrvatske, Slovenije, BiH, SCG-a, Mađarske, Austrije, Češke, Slovačke i Poljske. Cilj natjecanja je napraviti što više radioveza u određenom vremenu s radioamaterima iz zone Alpe-Adria. Bilo je više kategorija, ovisno o nadmorskoj visini na kojoj se natjecatelj nalazi te o snazi radiostanice. Iako se procjenjuje da je u natjecanju sudjelovalo oko tisuću radioamatera iz cijele zone, samo je tristotinjak njih navedeno u ukupnom poretku jer su neki tijekom natjecanja odustali ili nisu poslali zapisnike.
Među prvoplasiranima u svim kategorijama najviše je bilo Slovenaca i Talijana, a u najtežoj, VHF A kategoriji najbolji je bio Talijan Walter Andrei, koji je uspio uspostaviti 388 radioveza s pozicije na nadmorskoj visini od 1.450 metara. Među pobjednicima još su se našli Claudio Nicolelli i Claudio Maracci iz Italije, Rudolf Wakolbinger iz Austrije, članovi Radiokluba Domžale iz Slovenije, članovi Radiokluba Pardubice iz Češke te Duško Šimić iz Bjelovara, koji je ujedno i najbolje plasirani Hrvat na natjecanju.
Malobrojnim okupljenim radioamaterima, od kojih su oni iz susjednih zemalja u motel »Lovac« stigli uz poprilično zakašnjenje, priznanja i pehare podijelili su predsjednik Hrvatskog radioamaterskog saveza Petar Miličić te menadžer za UKV natjecanja Željko Dražić. Iako nije sudjelovao nitko iz pazinskog radiokluba, čast organiziranja manifestacija ovdašnjem je radioklubu pripala zbog blizine susjednih država iz kojih dolaze natjecatelji, ali i zbog njihove aktivnosti. Pazinskom radioklubu ovo je bila prilika da se pokaže kao dobar organizator, što bi mu moglo pomoći u kandidaturi za domaćina 7. svjetskog prvenstva u brzoj telegrafiji koje se treba održati 2007. godine. No, u pazinskom radioklubu smatraju će im u toj namjeri odmoći činjenica da u gradu nije moguće smjestiti 150 sudionika natjecanja na jednom mjestu.
Recimo i to da pazinski radioamateri u kolovozu odlaze u Poljsku na Svjetski susret mladih radioamatera koji su baš oni prvi put organizirali prošle godine u Pazinu.
Share
Joomla templates by a4joomla