ISSAstronauti na Međunarodnoj svemirskoj postaji i Ruska baza odlučili su, zadovoljni dosadašnjim razvojem MAI-75 eksperimenta, nastaviti isti, samo s drugim nazivom: MATI-75. Originalna vremena bila su 13. i 14. rujna, međutim, zbog obaveza posade Postaje eksperiment je proveden s jednim danom kašnjenja - 14. i 15. rujna.

 

 

 

14. rujna

Zbog poslovnih obaveza članova radiokluba Pazin, ovoga se puta išlo na dvije potpuno automatizirane prijemne stanice smještene kao i prošli puta: jedna u radioklubu, a druga na privatnoj lokaciji. Oprema u radioklubu bila je Kenwood TS-2000, 5 elementna Yagi antena i MMSSTV program. Druga lokacija sastojala se od Yaesu FT-857D radiouređaja, 9 elementne Yagi antene i također MMSSTV programa. Emitiranja SSTV vrste rada bila su Martin-1 protokolom (da bi se primila jedna slika veličine 320x240 pixela potrebno je 118 sekundi), u dogovorenim terminima, od 14:00 sati do 18:00 sati po lokalnom vremenu

 

15. rujna

S obzirom da su postaje dan prije dale odlične rezultate, nije se ništa mijenjalo. ISS je ovoga puta emitirao SSTV vrstom rada Robot-36 (za prijem jedne slike potrebno je 36 sekundi), te je primljeno više slika. Termini su, kao i prošli dan, bili od 14:00 do 18:00 sati po lokalnom vremenu.

 

ISS SSTV

ISS SSTV

ISS SSTV

ISS SSTV

ISS SSTV

ISS SSTV

ISS SSTV

ISS SSTV

ISS SSTV

ISS SSTV

ISS SSTV

ISS SSTV

Share
Joomla templates by a4joomla