ariss logoU srijedu, 11. listopada 2017. godine, održao se uspješan ISS kontakt između Međunarodne svemirske postaje (OR4ISS) i učenika osnovne škole u Podgorici kojima su za ovu priliku pomogli crnogorski radioamateri iz Radiokluba Podgorica (za ovu priliku 4O0ISS). Kontakt je bio izravan između ove dvije radijske postaje, a mentor za ovaj kontakt bio je Marko Pernić (9A8MM). Astronaut s kojim su pričali bio je Joe Acaba.

Pripreme za ARISS kontakt Marko je odrađivao s Bojanom (4O6BOY) koji je projekt vodio sa strane škole. U jednodnevnom susretu u Tivtu, u Crnoj Gori, prolazili su sve faze: pripremu projekta, pripremu radijske postaje, svu potrebnu opremu (radioamatersku i audio-vuzualnu), te razne moguće scenarije. Pripremljeni su i planirani testovi s učenicima, kao i razni "što ako" scenariji.

Ovo je bio prvi takav kontakt u Crnog Gori, čime su ova škola i radioamateri koji su se potrudili i vrlo kvalitetno odradili svoj dio posla, ispisali dio povijesti. Zanimanjej za radioamaterizam poraslo je nakon ovog kontakta, a Bojan i ekipa nastavili su s provedbom promocije radioamatera i održavanjem tečaja u školi.