Kamp2016 3Posljednji dan Pazinskog radioamaterskog vikenda nije prošao ništa manje radno i aktivno od protekla dva dana. Nakon sinoćnjeg roštiljanja i noćnog odmora, učenici su ranim jutrom prionuli poslu. Odslušali su drugi dio predavanja o amaterskoj radiogoniometriji (popularnom "lovu na lisicu") te krenuli prema terenu u okolici sela Bertoši, na kojemu članovi Radiokluba Pazin često održavaju treninge, te na kojemu je održano nekoliko Istarskih lisica.

 

S obzirom da se neki od njih po prvi puta susreću s radiogoniometrom, korake do prve lisice prošli su s mentorom, Markom Češićem, koji im je pokazao tehnike goniometriranja. Sunčan dan i lagano sakriveni odašiljači bili su super podloga da se i najmlađi okušaju u traženju i pronalasku lisica.

Nakon ruča uslijedio je ispit znanja, na kojemu, kao i na ostalim aktivnostima, učenici skupljali bodove. Najbolje znanje pokazali su Namik Agić iz Zadra, te Martin Bertoša i Mateo Kurelović iz Pazina. Svima su podijeljene i diplome za sudjelovanje na prvom Pazinskom radioamaterskom kampu.

Tijekom svih svojih aktivnosti, učenici su mogli svojim znanjem, zalaganjem i trudom osvojiti žetone. Za one s najvećim brojem žetona organizatori su pripremili nagrade koje su im podijeljene na samom završetku kampa, odmah nakon razgledavanja Pazina, pazinskog kaštela i pazinske jame.

Organizatori kampa (Marko Češić (9A6NCM), Hrvoje Horvat (9A6XX), Marko Pernić (9A8MM), Franko Bertoša (9A3DW) i Dominik Anđelini (9A7MMM) ) zahvaljuju se polaznicima i svima koji su im pomogli u realizaciji ovog poučnog, zabavnog i zanimljivog druženja.