Kamp2016 1

Svečanim otvorenjem danas je započeo prvi Pazinski radioamaterski vikend za djecu i mlade. Nakon dočeka i okupljanja polaznika u 18 sati na pazinskom autobusnom kolodvoru, polaznici su krenuli put Društvenog centra Veli Jože kako bi vidjeli gdje će se održavati dio radionica, da bi nakon toga otišli u Radioklub Pazin, gdje se održava drugi dio radionica. Ovakav je raspored napravljen kako bi se istovremeno mogle održavati dvije radionice (Radiooperator i Amaterska radiogoniometrija) u dvije manje grupe. 

Na otvorenju, predsjednik Radiokluba Pazin, Marko Češić, upoznao je polaznike s programom i objasnio im što će raditi i kako će provesti vikend u Pazinu. Biti će tu predavanja, sklapanja antena, "lova na lisicu", isprepleteno rekreativnim i zabavnim sadržajima. Večer se nastavila uz pizzu i sokove, te raznim igrama na Nintendo Wii platformi gdje su se osnovnoškolci okušali u pojedinačnim i timskim računalnim sportskim igrama.

Hrvatski radioamaterski savez u suradnji s izvršnim organizatorom radioklubom "Pazin" iz Pazina, od 23. rujna do 25. rujna 2016. godine po prvi puta organizira kamp za mlade pod nazivom "Pazinski radioamaterski vikend za djecu i mlade 2016.". Kamp je namijenjen mladima viših razreda osnovne škole koji žele upoznati radioamaterizam i tehničku kulturu, te onima koji već imaju iskustvo ali žele proširiti svoja znanja. Detaljan program kampa možete pogledati ovdje.