albert gajsak razvaljuje ces 2018 amazon zeli distribuirati makerbuino sg3di8Ovog petka, 15.6.2018. u 19:00 sati u Radioklubu Pazin gostuje Albert Gajšak iz Karlovca koji je sa samo 18 godina napravio igraću konzolu MAKERbuino za koju je na crowdfunding kampanji prikupio 10 puta više sredstava od planiranih, a sada je kroz svoju tvrtku Circuitmess prodaje po cijelom svijetu.

Ljubav prema videoigrama spojio je sa STEM znanjima i aktivnostima, a kao rezultat toga nastala je igraća konzola. Nakon velikog uspjeha crowdfunding kampanje i osvojenih brojnih nagrada, kreće na CES - najveći sajam elektronike u Las Vegasu i osniva tvrtku, nakon čega njegovu konzolu počinju prodavati vodeći svjetski webshopovi.

Kako je uopće krenuo u STEM vode, kako je došlo do ideje za MakerBuino i da se od tog hobističkog projekta napravi komercijalni proizvod, kako se s 19 godina vodi firma od 6 ljudi i prodaje globalno te koji su planovi za budućnost saznat ćemo ovog petka od samog Alberta koji gostuje u Radioklubu Pazin.

Vidimo se, a posebno očekujemo mlade!

Neslužbena biografija: https://www.biografija.com/albert-gajsak/
Web stranica projekta: https://www.makerbuino.com
Kickstarter kampanja: https://www.kickstarter.com/projects/albertgajsak/makerbuino-a-diy-game-console
Pobjeda na Idea Knockoutu: https://www.bug.hr/startup/albert-gajsak-ne-spavam-nikad-radio-sam-i-na-bozic-i-sada-je-makerbuino-2110
Uspjeh na CES-u: https://www.telegram.hr/zivot/albert-gajsak-rasturio-je-na-ces-u-u-vegasu-sad-kad-su-se-dojmovi-slegli-napisao-nam-je-dnevnik/
Forbes: https://www.forbes.com/sites/jasonevangelho/2018/01/05/retro-gaming-to-spark-imaginations-at-ces-2018/
HRT emisija "U svom filmu": https://hrti.hrt.hr/video/show/4346881/u-svom-filmu-albert-gajsak-6-veljace-2018