dbDamir Bulić ovog je četvrtka, 22. veljače, u skoro dvosatnom izlaganju odlično prezentirao probleme i vlastita rješenja u konverzijama baze podataka. Konverzija baza podataka iz jednog formata u drugi obuhvaća konverziju podataka i konverziju SQL koda (procedura, triggera itd.).

Pričao je o oba područja i pokrio teme struktura podataka, sličnosti i razlika, ali i teme leksičkog i semantičkog parsiranja i statičke analize SQL koda. Na kraju je predstavio kako će navedene tehnologije iskoristiti za cloud rješenje - online SQL manager sa sasvim neobičnim mogućnostima.

Damir Bulić vlasnik je Spectral Core Ltd (https://www.spectralcore.com/), male tvrtke koja već 15 godina nudi vlastite proizvode za baratanje sirokom lepezom baza podataka. Danas Spectral Core podržava 35 različitih baza, uz kontinuirano širenje ponude. Klijente ima u preko 90 zemalja svijeta, od individualnih konzultanata do najvećih svjetskih tvrtki. Fokus je na izuzetno lakoj konverziji između različitih baza, kao i kontinuiranoj replikaciji. Do sada su sve aplikacije razvijane na .NET+WPF tehnologiji za Windows OS, a sada se kompletan razvoj preusmjerava na cloud i distribuirano procesiranje. Zahvaljujući novoj opremi Radioklub Pazin kupljenu donacijama, sudionici će imati priliku gledati i isprobavati prikazane principe i rješenja.