microbitNa 6. microbit radionici protekle srijede bilo je ukupno 15-oro djece koje smo podijelili u dvije grupe: 5 naprednih i 9 početnika (neki poptuni početnici, neki su bili par puta), s kojima smo odvojeno radili paralelno u dvije prostorije Radiokluba. Jedan osmaš je uglavnom samostalno radio naprednije elektroničke periferne stvari s Inventor's kitom.

Posebno iznenađenje večeri je bio dolazak 5,5-godišnjaka, brata jednog trećaša. Iako stariji brat spada u naprednu grupu, ostao je veći dio radionice s mlađim pomažući mu da savlada osnove. Međutim, maleni je radio praktično samostalno i nije se micao od računala i microbita čak ni nakon formalnog završetka radionice.

Desetak microbitova je stalno posuđeno djeci koja i doma rade s njima, uz nekoliko njih koji su microbitove posudili iz škole.

Osim mentorskih resursa (ljudi i vremena za pripremu i vođenje), trenutačno su nam najveći problem računala za učionicu. Imamo samo tri desktop računala, dok monitore za njih i 8-10 laptopa svaki put posuđujemo i donosimo pješke na treći kat zgrade gdje imamo učionicu, postavljamo svu opremu i kasnije pospremamo i odnosimo što nije nimalo lako. Radimo na tome da potražimo sponzore/donatore za latope kojima bi trajno opremili učionicu, jer broj zainteresiranih sve više raste, a imamo ideja i želja proširiti aktivnosti.

Hvala Marku Češiću i Eleni Krelja-Kurelović na pomoći tijekom i nakon radionice.

Share
Joomla templates by a4joomla