pazinit rdpPovodom čestih pitanja i diskusija na našim okupljanjima na temu tehničkih mogućnosti i performansi Remote Desktop rada, za ovu srijedu 6. srpnja 2016. u 20:00 sati organiziramo zajedničku radionicu na ovu temu.

Ideja je instalirati i konfigurirati fizički i/ili cloud Windows server, spajati se s različitih klijenata (Windows desktop, Linux, stara slaba računala, RaspberryPi, Thin Clients...) i isprobavati različite scenarije primjene, uz praćenje performansi i optećenja.

Uz planirane scenarije (nekoliko desetaka konekcija uz korištenje istih aplikacija, korištenje razičitih aplikacija, spajanje preko sporijih veza...) primamo prijedloge i za druge razne primjene. Ovisno o interesu i raspoloživom vremenu, isprobat će se i druge varijante na temu, npr. LTSP (Linux Terminal Server Project).

Pozivamo sve koji imaju iskustva u tome i/ili potrebe i ideje za primjenu da nam se pridruže u konfiguriranju i isprobavanju.

Budući da se radi o zajedničkoj eksperimentalnoj radionici, a ne klasičnom predavanju, ne planiramo prijenos i snimanje okupljanja.

Share
Joomla templates by a4joomla