STEM2022Nakon pandemijske pauze, s ovom školskom godinom krećemo s novom sezonom STEM radionica za djecu i mlade u Radioklubu Pazin. S iskustvom prethodnih STEM radionica od 2017. godine, razgovorima s drugim udrugama i mentorima i našeg promišljanja, ove radionice želimo dignuti na višu razinu novim konceptom:

1. radionice će se plaćati 160,00 kn mjesečno, kao članarina udruge Radioklub Pazin;
2. broj polaznika ograničili smo na jednu grupu od najviše 16 polaznika, s redovitim tjednim sudjelovanjem tijekom cijele školske godine (10 mjeseci, 2 sata tjedno, 70 sati godišnje), pri čemu će se raditi prema edukativno-projektnom planu i programu rada.

Rad s tolikom djecom tijekom cijele školske godine, uz stalne novitete u STEM području, zahtijeva i znanje i veliki angažman mentora oko priprema i održavanja takvih radionica. Također, udruga ima troškove rada i održavanja, a želimo i kontinuirano opremati učionicu novim alatima, opremom, STEM kitovima i literaturom, pozivati vanjske gostujuće predavače, odlaziti na izložbe, smotre i natjecanja. Želja nam je, uz postojeću glavnu učionicu za edukacije, postaviti i opremiti dodatnu konstruktorsku učionicu sa stalnom postavom alata i opreme namijenjenu praktičnom elektrotehničkom radu. Da bi sve to bilo moguće, da bi se dizala kvaliteta radionica i osigurala dugoročna održivost, potrebna su financijska sredstva, kao i svakoj drugoj sličnoj udruzi i aktivnosti. Prikupljena članarina raspodijelit će se 50% za honorare mentorima, a 50% za režije, opremanje učionice i ostale aktivnosti i troškove vezane za radionice. Tome ćemo i dalje dodavati eventualne donacije dobrih ljudi i tvrtki koji žele pomoći u edukaciji djece i opremanju udruge. Radioklub će samoinicijativno odlučiti o eventualnom stipendiranju nekog polaznika.

S obzirom na ograničene resurse i želju da radimo kvalitetnije, naprednije i sistematski, ograničili smo broj polaznika na jednu grupu od 16 polaznika, koliko imamo radnih mjesta u učionici. Termin će biti jednom tjednom, svaki radni tjedan sukladno školskom rasporedu, s blokom od dva školska sata, navjerojatnije petkom u 19:00. Radit će se prema planu i programu prema strukturi i preferencijama polaznika. Pri tome će se kombinirati edukativni i praktični rad u kojem će polaznici samostalno ili timski tijekom godine naučenim znanjem moći raditi jedan ili više projekata prema vlastitom odabiru. Što smo i kako radili do sada može se vidjeti Facebook grupi "Pazin IT" i na web stranicama udruge www.rkp.hr.

Zainteresirani kandidati, djeca i mladi od 1. razreda osnovne do 4. razreda srednje škole, prijavljuju se preko prijavnice na poveznici zaključno do utorka 13. rujna 2022. u ponoć, a glavni kriterij odabira polaznika bit će motivacijski tekst unutar prijave (redoslijed prijava, uzrast, iskustvo, dosadašnje sudjelovanje, mjesto boravka, ocjene, socijalni status i slično nisu presudni kriteriji).

Prijava kandidata: https://bit.ly/stemradionice2022

Sve dodatne informacije dostupne su porukama ili na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Hvala svima na interesu i vidimo se na novim radionicama!?