anki 2017Svi mi smo prošli kroz 12-16 godina redovitog školovanja, a neki i više. Nakon svih tih godina stalnog učenja, imamo li dobar odgovor na pitanje: kako efikasno učiti? Odgovor je obično zbrka riječi s puno "pažljivo slušaj", "čitaj", "prepisuj", "ponavljaj", "potcrtavaj", "vježbaj", "radi bilješke", "čitaj naglas"... itd. Predavanje o Ankiju, jednom od načinu učenja, održati će u srijedu, 4. listopada 2017. godine, Tomo Krajina, i time otvoriti ovogodišnju sezonu RKPedu / Pazin IT programa.

 

Ako nam je jedini cilj nabubati knjigu od 300 stranica napamet, onda postoji jednostavan recept: "Tri neprospavane noći, deset konzumiranih RedBulova, i izađi na ispit.". Nešto ćete i zapamtiti, možda taman dovoljno za pozitivnu ocjenu na ispitu. No, ako je cilj imati sve bitne informacije iz te knjige u dugoročnom pamćenju, onda neprospavane noći i RedBulovi nisu rješenje.

Jedan od tih rješenja je i 'open source' aplikacija zvana Anki (Anki spaced repetition flashcards). Anki je posebno popularan među ljudima koji uče strane jezike i studentima medicine (za učenje anatomije), ali može se koristiti za učenje činjenica, definicija, zvukova, slika, teorema, zakona i sličnog.

https://apps.ankiweb.net/

Predavač: Tomo Krajina

Predavanje će se održati u srijedu, 4. listopada 2017. godine, s početkom u 20 sati, u prostorijama Radiokluba Pazin. Predavanje je besplatno i otvoreno za svih.