rkpedu2_plakat

Nakon novogodišnjih praznika, RKPedu projekt nastavlja s novim zanimljivim temama, predavanjima i predavačima. Za siječanj su u planu dva predavanja na temu Astronomija, koja će održati Branko Radoš, poznat po svojem skoro tridesetogodišnjem proučavanju ove teme. Prvo predavanje na redu je u srijedu, 18. siječnja, u prostorijama Radiokluba Pazin, s početkom u 19 sati.

 

Predavanje "Uvod u astronomiju" dati će pregled povijesti razvoja astronomije, Zemlje i svemirskog vremena, Sunčevog sustava, Mliječnog puta i kozmologije. Polaznici će se upoznati s modernom astronomijom i principima, orijentacijom te sazviježđima našeg neba.

 

Drugo predavanje, koje će se održati na istom mjestu, u srijedu, 25. siječnja, također s početkom u 19 sati, biti će nastavak na prvo predavanje, a s temom "Teleskopi i astronomski objekti". Posjetitelji će se upoznati s astronomskim instrumentima, optičkim teleskopima, vrstama teleskopa i dalekozora i montaži teleskopa. Uslijediti će praktično upoznavanje s njihovim dijelovima, prezentacija rada i podešavanja Newtonovog teleskopa. Predavač će istaknuti i demonstrirati zanimljive objekte za promatranje tokom godine.

Predavanja su besplatna i otvorena za svih.

Više informacija: http://edu.rkp.hr

Share
Joomla templates by a4joomla