RKPedu

Slavko VukmanovPetu godinu za redom, Radioklub Pazin bio je domaćin RKPedu projektu – projektu predavanja, radionica i tečajeva prvenstveno tehničke tematike, besplatnih i otvorenih za sve uzraste. U razdoblju od prosinca 2014. godine do lipnja 2015. godine provedeno je 7 događanja kroz koje se uspješno educiralo 82 ljudi.

vanja brcic rkpedu 2015U odličnom prezentacijskom predavanju kojeg je 23. prosinca 2015. godine održao Vanja Brčić po prvi puta su u Pazinu demonstrirani 3D pisači kroz poučnu i zabavnu radionicu. Na ovom predavanju je Vanja pričao o sve popularnijim 3D pisačima i tehnologiji ispisa, iz odobnog iskustva i uz demonstraciju rada.

Slavko VukmanovPosljednje u nizu predavanja ovogodišnjeg, petog izdanja, RKPedu projekta održao je Ivan Guštin, na temu Internet ekonomije. Širenje interneta u smislu brzina, broja računala, korisnika i dostupnih usluga stvorilo je nove mogućnosti života, obrazovanja i poslovanja.

RKPedu Martina Simicic 2014Neprekidna napajanja često su zanemarena stavka u manjim informatičkim sustavima. Da to nebi smjelo biti tako, u dvosatnom predavanju ispričao je Marino Ravnić, pred dvadesetak zainteresiranih. Osvrnuo se na realnu kvaliteta električne energije koju trošimo i objasnio zašto je važna i kako se računa, te kako proračunati kakva nam je oprema potrebna. Predavanje je održano 11. studenog 2015. u prostorijama Radiokluba Pazin, pred dvadesetak zainteresiranih IT stručnjaka i posjetitelja.

rkpedu2Ove će srijede, s početkom u 19 sati, Marino Ravnić održati predavanje o sustavima neprekidnog napajanja. Na predavanju će biti riječi o kvaliteti električne energije koju trošimo, načinima omogućavanja neprekidnog rada električnih uređaja te pokazati kako sami možemo procjeniti kakav nam sustav treba. Predavanje će se održati u prostorijama Radiokluba Pazin, u ulici M. B. Rašana 2/4 u Pazinu.

Joomla templates by a4joomla