Ispis

pazinit rdpSinoć je u Radio klubu Pazin održana zajednička radionica na temu Remote Desktopa. Petnaestak sudionika je tijekom čak 5 sati zajedno radilo na postavljanju testnog servera, instalaciji Windows Servera, konfiguraciji potrebnih programa i servisa, kreiranju korisnika, testiranju udaljenog rada s više desetaka istovremenih korisnika s različitih klijentskih računala i uređaja i različitih klijentskih programa, uz intezivnu diskusiju oko svakog koraka postavljanja, konfiguriranja, testiranja i monitoriranja takvog sustava. Svaki sudionik je radio onaj dio koji poznaje, odnosno isprobavao onaj dio koji ga je zanimao.

Sličan sustav postavljen je i na testnom virtualnom serveru u Microsoft Azure cloudu. Nakon radionice oba su servera ostavljena u testnom radu kako bi sudionici još neko vrijeme mogli i dalje udaljeno isprobavati takvo rješenje.

Svi sudionici bili su izuzetno zadovoljni ovkavim zajedničkim radom i razmjenom znanja, iskustva i potreba, iz čega se razvilo još ideja za slične radionice.