Ispis

vanja brcic rkpedu 2015U odličnom prezentacijskom predavanju kojeg je 23. prosinca 2015. godine održao Vanja Brčić po prvi puta su u Pazinu demonstrirani 3D pisači kroz poučnu i zabavnu radionicu. Na ovom predavanju je Vanja pričao o sve popularnijim 3D pisačima i tehnologiji ispisa, iz odobnog iskustva i uz demonstraciju rada.

Predavanje je započelo uvodom u aditivnu proizvodnju i 3D pisače. Prikazani su i objašnji tipovi i tehnologije 3D ispisa, te primjeri za što se sve mogu koristiti 3D pisači. Iako su takvi pisači za većinu još uvijek apstraktni pojam, prisustvo tridesetak posjetitelja dovoljan je pokazatelj zanimljivosti teme. Da bi predavanje prilagodio svima, Vanja je pokazao što je dostupno prosječnom kućnom korisniku, te dali se više isplati samogradnja ili kupovina.

Uz demonstraciju DIY delta printera kojeg je sam sastavio, pokazao je koji software i kako koristi, te u konačnici izradio privjesak za ključeve za Pazin IT grupu.

O predavaču: Vanja Brčić je zaposlen u Liburnia Riviera Hotelima d.d. kao direktor sektora informatike. Privatno ima obrt za računalne djelatnosti od 1997. godine, a strast za robotiku, elektroniku i računala gaji još od osnovne škole. Radio je i na robotiziranom teleskopu u Višnjanu.