RKPedu

RKPedu2: Lego Mindstorms radionica

Lego Mindstorms radionica, održana 16. studenog, privukla je dvadesetak zainteresiranih polaznika, čiji je raspon godina bio od 10 do 50, i koji su svi do jednoga uživali u predavanju i demonstracijama tate i sina Ivana i Tina Guština. U prezentaciji je obuhvaćeno nekoliko primjera upotrebe robota, slaganja raznih kombinacija iz Lego kompleta, a u demonstracijskom dijelu je učionicom radiokluba prošetalo nekoliko složenih modela s različitim funkcijama: od praćenja crte na podu, preko izbjegavanja prepreka, do ispucavanja loptica u metu.

RKPedu2: Započeo tečaj za radioamatera

RKPedu projekt kreće u novu godinu. Ove godine otvaramo ga tečajem za radioamatera kojega će, sad već tradicionalno, voditi Hrvoje Horvat (9A6XX), dugogodišnji član Radiokluba Pazin i jedan od poznatijih Hrvatskih radioamatera. Tečaj će započeti u utorak 15. studenog, a održavati će se utorkom u 19 sati u Radioklubu Pazin.

RKPedu: Vektorski programi

U utorak je održan posljednji u nizu tečaj vektorski programa kojeg je vodio Augustin Ravnić. Na red je došao malo zahtjeviji zadatak, a to je bio napraviti komaps u nekom od programa za vektorsku obradu slika, prema zadanoj skici. Zadatak je uspješno izvršen, a polaznici su izrazili želju za daljnjim radom u sličnim programima.

RKPedu: Napreduje tečaj telegrafije

Već skoro dva mjeseca u Radioklubu Pazin se dvaput tjedno održava tečaj telegraije koji vodi Lea Šikić. Za sada je naučeno nešto manje od polovice slova morseove abecede, a polaznici bez većih poteškoća savladavaju telegrafiju. Još uvijek nije kasno za se priključiti tečaju, te svi zainteresirani mogu doći. Tečaj se uvijek održava petkom u 20:00, te još jedan dan ovisno o mogućnostima polaznika. Svi koji žele naučiti telegrafiju mogu se pridružiti!

RKPedu: Vektorski programi

Na drugom predavanju mladog grafičkog stručnjaka Augustina Ravnića, održanog u utorak, 19. travnja, bilo je najviše riječi o alatnim izbornicima u dva najčešće korištena programa za vektorsku grafiku, kroz objašnjenje njihovih mogućnosti i "tips&tricks" za brzo snalaženje i korištenje. Drugi je dio predavanja bio orijentiran na isprobavanje raznih opcija vektorskog crtanja: od pretvaranja fontova u krivulje i njihove prilagodbe, do blendanja (stapanja raznih oblika).
Joomla templates by a4joomla