RKPedu

RKPedu2: Započeo tečaj za radioamatera

RKPedu projekt kreće u novu godinu. Ove godine otvaramo ga tečajem za radioamatera kojega će, sad već tradicionalno, voditi Hrvoje Horvat (9A6XX), dugogodišnji član Radiokluba Pazin i jedan od poznatijih Hrvatskih radioamatera. Tečaj će započeti u utorak 15. studenog, a održavati će se utorkom u 19 sati u Radioklubu Pazin.

RKPedu: Napreduje tečaj telegrafije

Već skoro dva mjeseca u Radioklubu Pazin se dvaput tjedno održava tečaj telegraije koji vodi Lea Šikić. Za sada je naučeno nešto manje od polovice slova morseove abecede, a polaznici bez većih poteškoća savladavaju telegrafiju. Još uvijek nije kasno za se priključiti tečaju, te svi zainteresirani mogu doći. Tečaj se uvijek održava petkom u 20:00, te još jedan dan ovisno o mogućnostima polaznika. Svi koji žele naučiti telegrafiju mogu se pridružiti!

RKPedu: Vektorski programi

Na drugom predavanju mladog grafičkog stručnjaka Augustina Ravnića, održanog u utorak, 19. travnja, bilo je najviše riječi o alatnim izbornicima u dva najčešće korištena programa za vektorsku grafiku, kroz objašnjenje njihovih mogućnosti i "tips&tricks" za brzo snalaženje i korištenje. Drugi je dio predavanja bio orijentiran na isprobavanje raznih opcija vektorskog crtanja: od pretvaranja fontova u krivulje i njihove prilagodbe, do blendanja (stapanja raznih oblika).

RKPedu: Vektorski programi

U utorak je održan posljednji u nizu tečaj vektorski programa kojeg je vodio Augustin Ravnić. Na red je došao malo zahtjeviji zadatak, a to je bio napraviti komaps u nekom od programa za vektorsku obradu slika, prema zadanoj skici. Zadatak je uspješno izvršen, a polaznici su izrazili želju za daljnjim radom u sličnim programima.

RKPedu: Priroda, iz prve ruke

Nerio Belić (Rockee), član Foto Kluba Pazin, održao je sinoć prezentaciju na kojoj je posjetiteljima ispričao što je sve važno znati prilikom fotografiranja prirode. Prolazeći teme pejzaža, panorama, preko detalja pa sve do makro fotografije, iznio je primjere iz svojega petogodišnjeg iskustva fotkanja DSLR aparatima što je potkrijepio raznim fotografijama. Danas su ti isti polaznici dan proveli u prirodi gdje su uz predavača i predsjednika Foto Kluba Pazin, Aljošu Anzura, isprobavali sve jučer naučeno.
Joomla templates by a4joomla