Natjecanja

Kreće WRTC 2014

U Bostonu, SAD ovog tjedna počinje WRTC (World Radiosport Team Championship), najprestrižnije radioamatersko natjecanje, radioamaterska olimpijada. Sedmi po redu WRTC, vraća se u SAD nakon 18 godina, a prema najavama ovo će biti najveći i najkonkurentniji WRTC dosad. Svake četiri godine ponajbolji radioamateri svijeta skupljaju se na jednom mjestu kako bi odmjerili snage u 24-satnom natjecanju, a pozivnicu na ovo natjecanje dobijaju samo oni koji su u kvalifikacijskom ciklusu od gotovo 4 godine sakupili najviše bodova sudjeljujući u najzahtjevnijim radioamaterskim natjecanjima. Među 59 ekipa koje će odmjeriti snage pokušavajući odraditi što više radioveza našla se i istarska ekipa u sastavu Hrvoje Horvat (9A6XX) iz Radiokluba "Pazin", te Davor Kucelin (9A1UN) iz Radiokluba "Poreč". U Boston kreću u utorak, a natjecanje će se nakon izvlačenja lokacija, sudaca i pozivnih oznakova odvijati u subotu od 14 sati po hrvatskom vremenu, do nedjelje u 14 sati. Rezultati u gotovo realnom vremenu kroz 24 sata moći će se pratiti na http://sb.wrtc2014.org

 

Pet hrvatskih radioamatera putuje u SAD na WRTC 2014, među njima i pazinac

wrtc2014U srpnju iduće godine u SAD-u na World Radiosport Team Championship 2014 okupit će se 59 dvočlanih radioamaterskih timova sastavljenih od radioamatera iz 30ak zemalja koji su protekle tri godine sakupljali bodove da bi se kvalificirali na tu "radioamatersku olimpijadu". Kvalifikacije nisu nikada bile dugotrajnije, napetije i zahtjevnije i upravo zato kvalificiranje na takav događaj najveći je doseg svakog radioamatera natjecatelja. Hrvatsku će u Bostonu predstavljati 5 radioamatera - u jednom timu Hrvoje Horvat (9A6XX) i Davor Kucelin (9A1UN), u drugom timu Krešimir Kovarik (9A5K) i Richard Rilley (9A1TT), a u trećem timu Ranko Boca (4O3A) iz Crne Gore za kolegu će imati Ivu Pezera (9A3A). Za većinu ovih predstavnika to neće biti prvo WRTC iskustvo, ali zasigurno će biti posebno jer amerikanci po svemu dosad prikazanom žele pripremiti najbolji i najzahtjevniji takav događaj dosad. Više o događaju može se pronaći na wrtc2014.org.

4800 veza iz Luksemburga za 24 sata Ruskog DX natjecanja

rdxcU Ruskom DX natjecanju (subota, 15.03.2013 - nedjelja, 16.03.2013) pazinsko-porečka ekipa u sastavu Hrvoje Horvat (9A6XX), Marko Pernić (9A8MM), Davor Kucelin (9A1UN) i Mladen Vukšić (9A2NA) bila je aktivna iz malog mjesta Eschdorf u Luksemburgu - LX7I. U 24 sata natjecanja urađeno je 4800 radioveza sa radiostanicama širom svijeta u kategoriji više operatora, dva odašiljača, a prema prijavljenim rezultatima svrstali su se na drugo mjesto europskog kontinenta. Pogledajte i nekoliko slika u nastavku...

Opširnije...

Članovi RK Pazin u IARU HF World Championship 2013

iaru75-msLea Šikić (9A5LEA), Hrvoje Horvat (9A6XX) i Marko Pernić (9A8MM) sudjelovali su proteklog vikenda u IARU HF World Championship natjecanju pod pozivnom oznakom 9A28HQ (Croatian Headquarters), odnosno ekipi sastavljenoj od 12 hrvatskih ekipa. Pazinski radioamateri pridružili su se već tradicionalno porečkim radioamaterima na Tićanu, a ukupno je za 24 sata urađeno preko 2300 radioveza sa Tićna, i gotovo 14.000 radioveza svi zajedno za hrvatsku ekipu.

Ovog vikenda aktivni iz Luksemburga

rdxcHrvoje Horvat (9A6XX) i Marko Pernić (9A8MM) ovog će vikenda boraviti u Luksemburgu kako bi sudjelovali u jednom od najzanimljivijih radioamaterskih natjecanja - Ruskom DX natjecanju - www.rdxc.org. Ovo je šesti put u posljednjih sedam godina da članovi Radiokluba "Pazin" putuju u egzotičnije europske državice za ovo natjecanje, nakon što su bili aktivni sa Balearskog otočja, iz Lihtenštajna, dva puta sa Korzike, te jednom iz Luksemburga. Ovoga puta pridružiti će im se i Davor Kucelin (9A1UN) i Mladen Vukšić (9A2NA) iz Radiokluba "Poreč", a s obzirom na lokaciju i opremu koja ih očekuje, te atraktivnost luksemburškog entiteta nadamo se i vrlo dobro rezultatu u nekoj od kategorija "više operatora". U natjecanju će koristiti lokaciju i pozivnu oznaku LX7I, a pred natjecanje će biti aktivni kao LX/vlastiti znak.

Joomla templates by a4joomla